Fika i St Kilda

Publicerad 2013-03-31 07:25:00 i Allmänt,

Hej på er! Sitter just nu på ett fik, ätit en jättegod cupcake med oreo-smak, mums! Till det drack vi varsin latte som också smakade superbra :) vi är alltså i St Kilda nu, och det är som sagt här vi ska bo från och med tisdag. Kommer nog bli jättebra bara vädret blir fint :) ha det gött, ciao!

Melbourne

Publicerad 2013-03-30 05:07:11 i Allmänt,

Ja nu är jag tillbaka, sämst på det här. Jobbigt när man måste blogga från mobilen jämt (även fast det är jävligt smidigt egentligen.. Haha) så därför tröttnar jag. Men nu är vi iallafall i Melbourne efter att vi varit i Sydney en vecka drygt och sen surfcamp 5 dagar :) det var hur kul som helst och kommer garanterat surfa igen innan vi åker hem. Här är det inte så mycket surf utan mer shopping och caféer som gäller. Inte så passande för våra plånböcker så vi känner väl att det är lite drygt just nu när det inte är så fint väder. Andra dagen här var det superfint och vi solade hela dagen, så det var nice!

Vårt rum är inte alls roligt, så vi vill inte va här mer än nödvändigt typ. Bor med 10 andra personer i ett smalt, trångt rum. Luktar instängt, svett osv.. Så alltid är det inte lyx här nere! Men på tisdag ska vi dra till St Kilda, en förort till Melbourne. Ligger mer vid stranden så det kommer nog bli mycket bättre för oss då vädret ser ut att bli bättre framöver också :) hoppas vi hittar ett bättre hostel också.

Så nu ser det ut som att vi stannar här i Melle fram tills 7 april, sen tillbaka till Sydney oså får vi se om det blir att bo i Manly då, om det är fint väder :) hoppas verkligen att det kan va bra nu fram tills att vi åker hem, skulle va såå nice!
Blir mest att ta det lugnt idag, iaf för min del. Är förkyld och känner mig lite hängig idag så ska försöka kurera mig lite :) hoppas allt är bra hemma i Sverige iaf, hör talas om att våren nog är påväg nu iaf, härligt! Ha det bra, ciao!

Och idag åker Linnsan till Cypern och jag vet att hon kommer få det underbart!! Så glad för hennes skull :) bästa❤

Blue Mountains

Publicerad 2013-03-13 12:19:09 i Allmänt,

Hej!
Nu blev det lite konstigt här på bloggen då jag inte kunde publicera det inlägget som jag skrev i Cairns.. Haha! Vägrade ta bort det så det fick bli så nu ;)

Nu är vi ju som sagt tillbaka i Sydney, och har varit här sen i söndags. Vi flög från Cairns kl 15 och kom fram runt sju. Då tog vi tåget in till stan och några minuter bort låg hostlet vi skulle bo på, YHA railway square. Vi bodde där bara en natt och morgonen efter checkade vi in på Wake Up! Sen när vi gjort oss klara så gick vi till hamnen. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle gå på akvariet där som heter Sea Life :) jag älskar sånt och tycker det är jättekul så jag var nöjd! Såg massa fiskar, hajar och andra djur från havet :) sen när vi var klara där gick vi till starbucks<3 och fikade. Såklart ville jag smaka på bananbrödet som Linnea pratat så gott om, så det fick det bli! Det var verkligen jättegott också, och islatten jag tog till satt perfekt! Sen gick vi hem och gjorde oss iordning inför kvällen, och hade sen en superrolig utekväll på Sidebar :)

Igår så var det fint väder, så då passade vi på att åka till Bondi :) jag var där första dagen här i Australien men då var vädret sådär, jag var jetlaggad och vi gick bara en sväng. Men idag var allt perfekt och det är verkligen superfint där :) vi stekte på stranden ett tag, tog en supergod frozen yoghurt och sen åkte vi hemåt igen. Kvällen blev lugn och jag pratade med mamma och Linn på Skype vilket kändes skönt :)

Imorse åkte vi iväg på ännu ett äventyr, och det var Blue Mountains! Vi bestämde igår att vi skulle följa med Linnea och Emmas kompis Johan och hans gäng dit. Så vi blev ganska många: jag, Linnea, Emma, Johan, Johans syster Moa, Mange, Petter, Hampus och en kille från Canada, Matt :) jättekul! Blue Mountains visste jag knappt vad det var, bara att man typ vandrar omkring.. Och det var ungefär så det var också, haha..! Fast med riktigt häftig utsikt och vackra vattenfall :) så vi gick runt där i ca 3h och det var faktiskt riktigt jobbigt ibland, branta trappor i värmen är inte att leka med! ;) men det var kul iallafall. Vi kom hem kl 7 ikv så blev en heldag. Gick och handlade lite när vi kom tillbaka (då någon snodde vår köttfärs igår..) och lagade sen "bönfärssås" ;) ni som läser Linneas blogg fattar vad det är :D gott som tusan blev det iaf. Nu har vi köpt Wi-fi och sitter på vårt rum, tänkte på utgång idag men blev så trötta efter vår vandring idag så vi chillar istället.

Har en liten nyhet på G som jag snart kommer släppa, så om ni är nyfikna får ni hålla koll här på bloggen ;) ha det fint! xx

Hallå Sverige!

Publicerad 2013-03-13 11:47:23 i Allmänt,

Är så dålig på att blogga och det ber jag om ursäkt för. Jag tänker inte på det och sen när jag väl kommer på att jag borde blogga så orkar jag inte ;) haha!

Nu är vi iallafall i Cairns, och har varit här i tre nätter nu. Ikväll är vår sista kväll och imorgon åker vi tillbaka till Sydney :) ska bli jättekul! Vi ska bo första natten på YHA och resten på Wake Up. Det är tydligen det bästa enligt mina buddies Linnea och Emma. Jag kan inte riktigt säga vad jag tycker än då jag bara sovit där en natt, den första här i Australien. Men ser iallafall fram emot att få se mer utav Sydney och allt den staden har att erbjuda.

Ikväll ska vi iallafall ut och äta på någon restaurang här i Cairns. Fira att vi överlevde östkusten trots motgångar och massa regn ;) och om ni vill läsa om vad vi gjort på Magnetic Island osv så kan ni gå in på Linneas blogg (hon är så mycket duktigare än vad jag är...) http://neaaxelsson.blogg.se">http://neaaxelsson.blogg.se">http://neaaxelsson.blogg.se">neaaxelsson.blogg.se :)

I övrigt så känner jag fortfarande av urinvägsinfektionen och njurarna ömmar! Men smällar man får ta, får hoppas att det släpper snart. Vill inte behöva åka till sjukhuset här.. Jaja, så äre! Hoppas ni har det fint, ciao!

Bild på mig & Linnet från igår :)

Sjuk!

Publicerad 2013-03-03 14:12:56 i Allmänt,

Hej hej Sverige!
Ligger just nu i sängen på vårt hostel Nomads. Klockan är fel över elva och vi ska snart sova. Ska upp tidigt imorgon för att åka till vårt nästa stopp Townsville & Magnetic Island. Vi ska med bussen 09:30 imorn och sen åka med färja till Magnetic kl 13:50 tror jag det var. Har ingen aning om hur det ser ut osv, så har inga förväntningar :) hoppas bara vädret håller sig någorlunda bra, vill inte ha mer regn nu..

I övrigt så är jag sjuk också. Fått urinvägsinfektion och pga att jag haft det så många ggr blir det alltid att det går upp till njurarna direkt. Väldigt vanligt tror jag, pratade med en svensk tjej här på hostlet förut som också har det så. Var iaf på Apoteket och köpte typ penicillin. Ska ta bort det iaf och det är en tiodagars kur. Hoppas på det bästa för just nu värker det i ryggen och har huvudvärk på det också.. Usch å fy! Hoppas alla har det bra i Sverige iaf, verkar va fint vääär iaf ;) ha de gött! xx

Om

Min profilbild

Hanna

Hej alla fina! Jag heter Hanna, är 20 år och en glad tjej från en liten stad som heter Hagfors, ligger mitt i värmlandsskogarna. Nyinflyttad i Uppsala och trivs som fisken i vattet! Jobbar på Burger King City och Specsavers Optik. Skriver om allt mellan himmel och jord, men mest om mat, shopping och min vardag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela