Vi hade iallafall otur med vädret!

Publicerad 2013-02-28 08:52:04 i Allmänt,

Hej på er!
Ja nu sitter vi här i Rainbow Beach efter ett par tuffa dagar. Började med att vi åkte till Fraser Island i söndags, och det är INGET jag vill göra igen. Vi åkte alltså dit 8 personer i varje jeep, och vi hamnade med fyra engelska tjejer och en man från Portugal. Kvällen innan vi åkte fick vi se en film om säkerhet (började bra liksom..). Den visade hur man kör bil på sand och vad man ska tänka på. Ingen av oss ville köra, eftersom man kör på "fel" sida av vägen osv. De varnade också för dingos. Det är en typ av vildhund som bor på ön, blandning mellan hund och räv typ. Haha! Ganska farliga tydligen om man matar dom osv.
Dagen efter skulle vi åka och det blev en tidig morgon med gratis pannkakor, gott! Sen packade vi bilarna med mat och alkohol och sen bar det iväg. Och det var rätt så okej först, åkte över till ön med en färja och det tog ca 15 min. Sen körde vi upp på stranden och då såg vi delfiner! Enda positiva med denna tripp typ ;) vi åkte riktigt långt när vi väl kom på ön. Vi fick se olika platser som skulle varit jättefina om det inte hade varit så att det spöregnade precis HELA tiden vi var där. Så sjukt, jävla hemskt så jag vet inte vad jag ska säga. När vi fått åka runt lite (6h från när vi lämnade Rainbow) så kom vi fram till campingen. Vi skulle alltså sova i tält, och det man fick var ett liggunderlag, som hann bli blött innan man kom till tältet. Så vi slängde in alla saker (som också var blöta) och sen var det dax för middag. Alltså, tjejerna från England och han killen från Portugal var inga människor vi klickade med. Verkligen inte killen, som heter Daniel. Förstår inte vad han gjorde där ens, över trettio år men reser runt med ungdomar(?) bara sjukt. De började laga maten och de kunde liksom inte laga mat. Kokade ris med typ en liter ris och fem liter vatten, utan salt. Sen skulle de göra en kycklinggryta och då slängde de ner alla ingredienser samtidigt, alla grönsaker, kycklingen osv. Smakade skit, och hade vi gjort det hade det blivit asgott. Vi hade ju liksom kryddor osv så... Sen började alla andra festa, men vi kände verkligen inte för det så vi satt och typ tröståt godis och chips i tältet. Alltså det är verkligen så illa som det låter också. Sen på morgonen skulle det göras frukost. Danne hade börjat litegrann men han visste ju inte vad han höll på med. Så vi tog över. De hade dock "tappat bort" vår mat, så vi hade inga kryddor eller något. Vi blev bara mer och mer irriterade på dom. Sen åkte vi iväg igen med bilarna men vi kände egentligen för att stanna men då skulle dagen blivit så sjukt lång så vi blev med.. Alla andra badade på stoppen som vi gjorde, i spöregn. Okej, vi kanske va tråkiga men kände inte för att bada och bli ännu mer förkylda än vi redan kände oss. Så vi satt praktiskt taget i en äcklig, sandig jeep HELA dagen. Sen kom vi tillbaka och då lagade vi mat igen och det blev faktiskt gott. Gjorde stekt potatis kryddade med persilja, och stekte kött som vi kryddade med andra kryddor.
Så det här har varit en jävla skitupplevelse som kunde varit asnice egentligen.. Så synd! Men nu skrattar vi åt det och tar det med oss i ryggsäcken.

Men det slutar inte där. Nu skulle vi egentligen vara i Airlie Beach, men är fortfarande kvar i Rainbow. Det beror helt enkelt på att det har regnat så mycket att det blivit översvämningar igen. Så bussarna går inte och vi kunde inte åka igår kväll som var planerat. Vi kunde heller inte åka idag för alla bussar var fulla och vi åker istället imorgon kväll 19:00. Det här innebär att vi missar vår partybåt. Imorgon kl 14 skulle vi alltså åkt med typ en katamaran och festat på den osv. Men så blir det inte, och vi förlorar ca 2000-3000kr på detta. Istället får vi bo i Airlie Beach lördag-söndag och sen åker vi vidare mot Townsville och därifrån till Magnetic Island och jag bara ber till nån där uppe att det kommer bli fint väder då. Klarar inte av fler utflykter med skitväder kan jag säga.. Men nu hoppas vi bara på det bästa och hoppas allt löser sig på bästa sätt :)

Ja så ser det ut just nu. Ha det fint så hörs vi, hej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hanna

Hej alla fina! Jag heter Hanna, är 20 år och en glad tjej från en liten stad som heter Hagfors, ligger mitt i värmlandsskogarna. Nyinflyttad i Uppsala och trivs som fisken i vattet! Jobbar på Burger King City och Specsavers Optik. Skriver om allt mellan himmel och jord, men mest om mat, shopping och min vardag.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela